Soulusions, Praktijk voor psychotherapie in Haarlem

Soulusions, Praktijk voor psychotherapie in Haarlem

De psychotherapie sessies

Al tijdens het volgen van de psychotherapie sessies bij Soulusions voel je je opgelucht.

De kern van de problemen wordt aanpakt en dat geeft al direct nieuwe energie. Wat kun je bij Soulusions verwachten? Gemiddeld heb ik vijf tot vijftien sessies nodig om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Een sessie duurt een klein uur. In dat uur richten we ons heel doelgericht op wat jij wilt bereiken. Ik gebruik daarvoor de leer van de integratieve therapie.

Huiswerk en oefeningen
Dit geeft als resultaat dat je de gevoelens van blijdschap, liefde, rust, verbinding en geluk terugvindt.

Je krijgt ook huiswerk. Dat huiswerk bestaat uit oefeningen die zijn gericht op ontspanning en verandering van gedrag. Hiervoor maak ik gebruik van technieken uit systemisch werk, emotionele focustherapie, cognitieve therapie en imaginatie therapie. Voor deze aanpak geldt, hoe beter jij je oefeningen doet, hoe sneller we bij de eindstreep komen. Je bent je meer bewust van jezelf, van je kracht en talenten en je ervaart meer vrijheid in je doen en laten.

Lekker in je vel zitten, je rustig voelen, energiek zijn en vol
zelfvertrouwen de regie voeren over je eigen leven

Je hebt onvoldoende zelfvertrouwen en geeft te weinig je grenzen aan

Gebrek aan zelfvertrouwen en over je grenzen gaan is eigenlijk niets meer dan een pad wat je zo vaak gekozen hebt dat het een gewoonte is geworden. Maar wist je dat dit patroon best makkelijk te doorbreken is?

Een en ander hangt natuurlijk wel af van de aard van het probleem, maar over het algemeen is werken aan je zelfvertrouwen en je grenzen aangeven eigenlijk gewoon heel leuk. Het geeft namelijk snel resultaat en je zult zien dat je relatie bijvoorbeeld beter wordt, of het contact met je kinderen, ouders, vrienden of collega’s. Je leert waar je eigen grenzen liggen en wat je wil. En gaat dit vervolgens ook uitspreken.

Je vindt het moeilijk om beslissingen te nemen en je weet niet wat je wilt

Hierbij praten er zoveel gedachtes in je hoofd mee, en elk van die gedachtes heeft wel een punt. Door inzicht te krijgen in de routes die je gedachten nemen, krijg je daar vat op. Meer duidelijkheid in wat bij jou past en goed voelt, ruimt lekker op.

Je hebt last van onzekerheid, angsten en/of schuldgevoelens

Hulp bij de weg naar meer zekerheid, meer zelfinzicht en meer zelfwaardering. Door jezelf beter te leren kennen zal je begrip toenemen. Je gaat meer genieten van je eigen, unieke vaardigheden en capaciteiten. En je gaat ontdekken ‘welke kleuren je op je palet hebt’. Het vergroten van je zelfvertrouwen is een belangrijk middel in de begeleiding van jouw klachten. Het is vaak een basisvoorwaarde voor het oplossen van andere problemen.

Je hebt last van depressieve, sombere gevoelens

Neerslachtigheid. Wie kent hem niet. Die grote innerlijke criticus die maar meereist op je schouder en je voorziet van strenge kritiek. Ik kan je begeleiden in het aanpakken van dat veroordelende deel in jezelf. Zodat jij het kan toespreken in plaats van andersom. En je zult merken dat er weer plaats komt voor plezier, lichtheid en levenslust.

Je hebt moeite om in contact te komen met je gevoelens of je gevoelens zijn juist te veel aanwezig

Je gevoelens voelen of mogen voelen is niet altijd vanzelfsprekend. Vaak ligt de bron van deze problematiek in een jeugd waar emoties weinig ruimte kregen. Ik kan je begeleiden in de tocht naar je emoties of juist naar methodes om je gevoelens te reguleren. Leren hoe jij ermee om kan gaan zodat jij je prettig en ontspannen kan voelen.

ADD en ADHD

AD(H)D – Psycholoog in Haarlem

Inmiddels heb ik ruime ervaring in het begeleiden van mensen met ADHD klachten.En weet daardoor hoe lang en frustrerend de zoektocht naar goede hulp hierin kan zijn. En dat het een pijnlijk maar bovenal bevrijdend proces is om je beperkingen te herkennen en je erbij neer te kunnen leggen. Voordeel van deze klacht is dat er ook geweldige voordelen aan zitten. Deze ontdekken, laat de boel weer stromen en geeft van die fijne energie.

Je hebt relatieproblemen

Relatietherapie in Haarlem

De liefde of de relatie is een verbintenis tussen twee mensen met allebei een verleden. Maar zoals jullie gestart zijn is het leven en jullie relatie al lang niet meer. Elkaar weer terugvinden. Eerlijk tegen jezelf zijn, dat is al lastig in je eentje, met zijn tweeën is daar moed, liefde en kracht voor nodig. Het vinden van de juiste woorden en toon voor het vertellen van jullie verhaal aan elkaar. Wie heeft wat hoe ervaren in het verleden. Werkelijk leren luisteren en heldere communicatie is daarbij de sleutel. Praten geeft ruimte en lucht op. Tijd voor actie.

Je hebt een verstoord eetpatroon

Een eetstoornis vraagt vaak om het aanpakken van diepliggende problemen.

Ik heb ervaring met het begeleiden en oplossen van eetproblemen. Met behulp van technieken uit de hypnotherapie en imaginatie oefeningen kunnen wij de bron aanpakken. Daarna werken wij aan ik-sterkte en lekker uitvogelen wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt in familie, vriendschap, werk en leven.

Je bent aan een gezin begonnen en het is niet leuk

Tja, eerlijk is eerlijk. Bij lang niet iedereen is alles altijd maar rozengeur en maneschijn. Gelukkig is hier met praktische tips, werken aan grenzen en zelfliefde snel verbetering in te krijgen. Wacht niet te lang om hier hulp bij te vragen. Het is een serieus probleem.

Stress / burnout

Stress hoort bij ons leven en is niet per definitie ongezond. We kunnen heel wat spanning aan op voorwaarde dat daar voldoende ontspanning tegenover staat en de boel in balans blijft. Hier onderzoeken en helen wij de oorzaak die maakt dat je je futloos, gespannen en minder vitaal voelt

Wat mijn klanten zeggen
Ruud
manager ABN AMRO
"Valerie is hartelijk en begripvol, maar analytisch scherp, kordaat en to-the-point. Met een goed inlevingsvermogen, zowel op persoonlijk als zakelijk terrein, en concrete adviezen heeft zij mij in korte tijd een helder inzicht gegeven in de wijze waarop ik nog veel meer uit mijzelf kan halen."

Kate

sportcoach / vertaalster
"Valerie helped me see some things from a different angle and make me aware of how I treat myself everyday. That awareness has helped me to accept and appreciate who I am and is a truly invaluable lesson."

Sander

directeur IT bedrijf
"Valerie is altijd positief, creatief en ondernemend. Professioneel een absolute topper die altijd klaar staat met raad en daad. Zo hielp ze een van onze werknemers in enkele sessies er weer bovenop. Wij zagen een grijze muis in korte tijd opleven tot een van onze beste mensen. Zeker mijn aanbeveling waard!"

Maak een afspraak voor
psychotherapie of coaching

Al tijdens het volgen van de sessies bij
Soulusions voel je je opgelucht dat je de
kern van je problemen aanpakt en dat
kan direct al nieuwe energie geven.

Mail of bel
Stuur een bericht

Webdesign © Totoweb
Fotografie Jeroen Snijders